Når vores pandekagevogn skal servere til fest sker det tit, at gæsterne efterspørger en nem pandekage opskrift de kan lave derhjemme – og det forstår vi godt! Glæden ved lune hjemmelavede pandekager er noget ganske særligt, og vi vil gerne gøre vores for at du kan genskabe lidt af den gode SweetStreet stemning derhjemme.

Derfor har vi herunder samlet opskriften på vores ultra nemme pandekager som du kan lave på ingen ting. Perfekt til fødselsdag, fredagshygge eller bare når du er lækkersulten. Længere nede giver vi også en række råd til, hvordan du kan undgå klassiske pandekage-fejl og hvordan du håndterer det med henholdsvis at fryse pandekagerne ned, varme dem op og så videre.

God fornøjelse med madlavningen!

Opskrift på ultra nemme pandekager

Pandekager er, nok ikke så overraskende, ikke en ny opfindelse, og faktisk har folk serveret det på middagsbordene i mere end 500 år! Dog er vores opskrift på disse nemme pandekager en kær SweetStreet-klassiker, da det er en opskrift Nicolas’ far introducerede til deres streetfood butik på Strøget i København, efter en forretningsrejse til Paris i tidernes morgen. Vi kalder det gerne verdens bedste pandekage opskrift, og vi har lavet den så mange gange i årenes løb at vi ved den er en vinder!

Ingredienser til pandekagedej (Ca. 10 stk)

Når vi laver SweetStreet pandekager foregår det altid med økologiske råvarer, men du bestemmer naturligvis helt og aldeles selv om du vil gøre det samme når du giver dig i kast med denne pandekage opskrift.

  • Hvedemel: 150 g
  • Mælk: 4 dl
  • Smeltet smør: 50 g
  • Æg: 3 stk.
  • Groft salt: ½ tsk.

Denne opskrift indeholder æg, men vi har også en god opskrift på pandekager uden æg hvis du er vegetar eller måske bare har glemt at købe æggene med hjem.

Sådan laver du ultra nemme pandekager

Det er ikke uden grund at vi kalder dette for ultra nemme pandekager:

Alle ingredienser du ser herover kommer du i en blender på én og samme gang.

Resultatet er en lækker og luftig pandekagedej der er overstået på nul komma fem. Beholderen fra blenderen kan du ovenikøbet bruge som en kande til at hælde pandekagedejen på panden med, for så at undgå unødvendig opvask.

Pandekager fra sweetstreet

8 tips til dine pandekager

At lave pandekager er ikke ligefrem raketvidenskab, men der er nu alligevel nogle “hacks” der kan være gode at vide, både før, under og efter du har bagt dem. Herunder giver vi vores indspark til hvordan du bedst tilbereder pandekager, hvordan du kan opbevare dem på smart vis og hvordan du kan undgå de klassiske pandekage-fejl.

1) Hvad skal pandekager steges i?

Der er ingen faste regler for, hvad du skal stege dine pandekager i. De fleste vælger at bruge smør til at stege pandekager i, og det gør vi også selv. Dog kan du godt bruge margarine eller olie. Hvis du vælger at bruge sidstnævnte vil vi anbefale en smagsløs olie.

Hvis du gerne vil begrænse mængden af fedtstof der bruges til stegningen, kan du overveje at købe sprayfedt – du kan f.eks. få en fra Lurpak. Med sådan en kan du spraye fedtstoffet på panden og få dækket det hele, uden at få særlig meget fedtstof på panden.

2) Hvor meget varme skal pandekager have?

En af de klassiske fejl når man laver pandekager er, at panden ganske enkelt ikke er varm nok. Kender du det med, at den første pandekage aldrig bliver lige så god som resten? Det er der forskellige grunde til, men varme er én af dem. Panden skal være brandvarm. Hvis du er i tvivl om den er varm nok, så prøv at dryppe lidt vand på – hvis det fordamper med det samme har den rette temperatur.

3) Hvorfor går mine pandekager i stykker?

Som med så mange andre ting inden for madlavningen er det helt normalt, at man lige skal lære teknikken. Det samme gælder i og for sig med pandekager og når de skal vendes.

Men, en anden ikke så atypisk grund til at pandekager går i stykker er selve tykkelsen på pandekagen, og her kan du selv gøre en direkte forskel. For at undgå at pandekagerne går i stykker under bagningen, kan du hælde lidt mere mel i dejen for at gøre selve dejen tykkere.

4) Hvad skal jeg servere til de ultra nemme pandekager?

Det skal ikke være nogle hemmelighed, at vi hos SweetStreet er vilde med toppings, og i virkeligheden er der ikke nogen begrænsninger for hvad du kan servere til pandekagerne, så længe det er noget du kan lide at spise. Det klassiske pandekage-tilbehør er blandt andet sirup (særligt i USA), flormelis der drysses på toppen, marmelade og is for at nævne nogle få.

Personligt kan vi varmt anbefale at prøve nutella og friske bær såsom jordbær og blåbær med de ultra nemme pandekager. Det søde og det syrlige mødes her i den skønneste smagssymfoni. Mums!

5) Hvor længe kan pandekager holde sig?

Pandekager kan sagtens holde sig i 3-4 dage i køleskabet, hvis du altså ikke får spist dem inden! Det eneste du skal være opmærksom på er, at pandekagerne vil blive mere tørre for hver dag der går. Det samme gør sig gældende for din pandekagedej, den kan du sagtens lave dagen før og stille i køleskabet indtil du er klar til at bage pandekager.

6) Kan pandekager fryses ned?

Ja, du kan sagtens fryse overskydende pandekager ned hvis du får lavet for mange eller gerne vil have nogle ultra nemme pandekager til en anden dag. Fryser du mange pandekager ned på en gang, er det en god idé at lægge madpapir i mellem nogle af lagene, da du ellers ikke kan skille dem ad, før de er helt tøet op. Det kan også være en god idé at fryse pandekagerne ned i mindre portioner, så du undgår at få taget flere op end du kan spise på én gang.

7) Kan man genopvarme pandekager?

Uanset om du har haft pandekager stående i køleskabet eller om de har været frosset ned, så er det fuldt ud muligt at genopvarme dem og spise dem på et andet tidspunkt. Du kan genopvarme dem både i mikroovnen og almindelig ovn, men vi hælder selv mest til sidstnævnte.

Når du opvarmer pandekager i ovnen kan du placere dem i et ildfast fad med staniol over, og lune dem på 150 grader almindelig ovn. Hvis du har mange pandekager kan det anbefales at gøre det af flere omgange for at undgå stablen bliver for høj.

8) Kan man lave de ultra nemme pandekager på bål?

At lave mad udenfor er noget af det hyggeligste, og i bedste SweetStreet-ånd! Der er intet til hinder for, at du kan lave vores nemme pandekager på bål, og opskriften du i så fald skal bruge er helt den samme. Dog vil vi anbefale at du kigger efter en særlig pande egnet til at lave mad over bål. Noget af det vigtigste her er, at det er en pande med et ekstra langt håndtag i træ, for at undgå at du brænder hænder og arme under tilberedningen.

 


Har du prøvet vores SweetStreet pandekager?

Vi elsker at se hvad I kommer frem til med vores søde dessert opskrifter. Glem derfor ikke at tagge os på Instagram (@sweetstothestreets.dk) hvis du giver opskriften et forsøg!