Churros menes at stamme fra Spanien, hvor de ifølge flere teorier blev opfundet af spanske hyrder, som lavede en simpel og nærende snack af friturestegt dej, mens de passede deres får i bjergene. En populær forklaring siger, at churros’ snoede form minder om hornene på fåreracen churra, hvilket kan være årsagen til navnet.
Der findes også en udbredt teori om, at churros blev bragt til Spanien af portugisiske opdagelsesrejsende, som havde smagt en lignende friturestegt dejkage kaldet “youtiao” i Kina. Portugiserne skulle have tilpasset denne opskrift, som så udviklede sig til den spanske churro
Churros blev hurtigt en populær snack i Spanien, ofte spist til morgenmad eller som dessert, traditionelt serveret med varm, tyk chokolade til at dyppe i. Senere spredte churros sig til Latinamerika og resten af verden, hvor de har fået mange varianter og fyld.
:
-
Churros stammer oprindeligt fra Spanien, hvor de blev opfundet af hyrder som en nem snack i bjergene.
-
Navnet kan komme fra fåreracen churra, hvis horn ligner churros’ snoede form.
-
En anden teori siger, at churros er inspireret af den kinesiske “youtiao”, bragt til Spanien af portugisiske opdagelsesrejsende.
-
Churros serveres traditionelt med varm chokolade og er blevet populære i hele verden.